Metot validasyonu terimi bir metodun kullanım amacına uygunluğunun objektif kriterler ile teyit edilmesi olarak tanımlanabilir. Gıda mikrobiyolojisinde metot validasyonu, genellikle analiz sürelerini kısaltmak amacı ile geliştirilen alternatif metotların referans metotlar ile eşdeğer olduğunun teyit edilmesidir.
ISO 6579 Salmonella aranması
LAB M Türkiye olarak Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuarlarımıza gıdalardan Escherichia coli O157:H7 izolasyonu için yüksek saflıkta ve spesifik antikorların kullanıldığı Captivate TM O157 immunomanyetik seperasyon sistemini ve kromojenik bir substrat olan BCIG ilavelisi ile spesifikliği arttırılmış Sorbitol MacConkey agar’ ı (Harlequin SMAC-BCIG, HAL006) sunmaktan mutluluk duyarız.
LABM Türkiye olarak gıda mikrobiyolojisi laboratuarlarımızla ikinci izolasyon besiyeri olarak Harlequin Salmonella ABC Medium (HAL001)’ u paylaşmak isteriz
Gıdalarda Campylobacter aranması
Gıdalarda Escherichia Coli O 157 aranması
Gıdalarda Listeria Monocytogenes Aranması
Gıdalarda Salmonella Aranması
Gıdalarda Vibrio cholerae Vibro parahaemolyticus Aranması
Mycoplasma ve ureoplasma doğada yaşayan bilinen en küçük tekhücrelilerdir. Diğer mikroorganizmalardan farklı olarak bir hücre duvarı içermezler. Bu özellikleri nedeniyle etkileri genellikle hücre duvarı üzerinde olan pek çok antibiyotiğe karşı dirençlidirler.
Gıdalarda Esherichia coli O157:H7
İzolasyonu ve İmmunomanyetik
Seperasyon