Türkçe İngilizce

Ürün Grupları


Markalar

Anlaşmalı Kargolar

Kargo Takip

Chromogenic Salmonella ABC Medium

LABM Türkiye olarak gıda mikrobiyolojisi laboratuarlarımızla ikinci izolasyon besiyeri olarak Harlequin Salmonella ABC Medium (HAL001)’ u paylaşmak isteriz.

Bildiğiniz üzere gıda ve yemlerde Salmonella aranmasına yönelik ISO standardında (ISO 6579) zorunlu izolasyon besiyeri olarak Xyloselysine desoxycholate (XLD) agar tanımlanmıştır. Standarda göre laboratuvarlar kendilerinin seçeceği ikinci bir izolasyon besiyerini kullanmak zorundadır. Ülkemizde ISO 6579 standardı ile Salmonella aranmasında ikinci izolasyon besiyeri olarak genellikle Brillant green agar (BGA) kullanılmaktadır.

XLD agar, BGA, Bismuth sulfite agar (BSA), Hektoen enteric agar (HEA) ve Salmonella-Shigella agar (SS) gıdalarda Salmonella aranması için referans metotlar ile önerilen klasik besiyerleridir. Gıdalarda Salmonella aranmasına yönelik klasik besiyerlerinin çoğunluğu laktoz fermentasyou ve hidrojen sülfür oluşumu ile ayrım sağlamaktadırlar. Ancak gıdalarda sıklıkla rastlanan ve Salmonella ile aynı familya üyesi olan Proteus türleri ve bazı Citrobacter türleri, laktozu fermente edememe ve hidrojen sülfür oluşturma gibi Salmonella cinsine benzer biyokimyasal özellikler göstermektedir. Bu nedenle klasik besiyerlerinde özellikle bu türlerden kaynaklanan yanlış pozitif sonuçlar ile sıklıkla karşılaşılmaktadır.

Harlequin Salmonella ABC Medium (αß-chromogenic medium) iki farklı kromojenik substrat içermektedir. Birinci substrat ß-galaktosidase aktivitisine yönelik kullanılan 3CHE-ß- GAL’ dir ve besiyerindeki demir varlığında siyah koloni renginin oluşmasını sağlar. İkinci substrat ise Salmonella serotipleri tarafından hidrolize edilebilen X-α-GAL’ dir. Bu substratın hidrolizi sonucu Salmonella kolonileri yeşil renkli görülürler. Böylece besiyerinde α- Galactosidaz aktivitesi ile yeşil renkli koloniler oluşturan Salmonella serotipleri diğer siyah renkli veya renksiz koloniler oluşturan Enterobacteriaceae türlerinden kolaylıkla ayırt edilebilirler.

Yapılan bilimsel bir çalışmada (Journal of Clinical Microbiology, 37(3):766-768, 1999) Chromogenic ABC medium üzerinde 1022 adet Salmonella suşundan % 99,7’ si yeşil renkli koloni oluştururken, 300 adet Salmonella olmayan gram negatif suştan yalnızca bir tanesi karakteristik yeşil renkli koloni oluşturmuştur. Bu sonuç Harlequin Salmonella ABC Medium’ un yüksek seçicilik ve spesifikliğini göstermektedir. Alternatif kromojenik besiyerleri ile kıyaslandığında Harlequin Salmonella ABC Medium daha az identifikasyon yükü ve yanlış negatif sonuç riski için doğru seçimdir. 
 
Web sitemizde supplement ilavesi gerektirmeyen Harlequin Salmonella ABC Medium hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. 
ile Paylaş!







Kemiteks Kimyevi Maddeler Tic. ve Ltd. Şti.

Barbaros Mah. Barbaros Hayrettin Pasa Sok. No: 2 / A Kat: 1-2 34746 – Atasehir / Istanbul

Telefon: +90 216 449 58 70 - 73 ( Pbx ) Faks: +90 216 449 58 72

Powered by     Design  Software